Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Model European Parlement

18 maart 2022

Deze week was het MEP, dat staat voor het Model European Parlement. Vanuit het Newmancollege deden  verschillende leerlingen uit VWO 4 daaraan mee: Ambar, Roman, Tomas, Luuk, Gabriël, Pepijn, Menno,  Teun, Sander, Robin, Paola en Stella.

Clausules

In het begin van de week gingen de leerlingen in verschillende  commissies overleggen en clausules opstellen. Dit deden ze onder leiding van onze commissievoorzitters:  Lieke (V6c) en Juul (V5a). Clausules zijn overeenkomsten die de gegeven probleemstelling dekken. Een  voorbeeld hiervan is clausule 7 van resolutie 6: Acht noodzakelijk dat landen binnen de EU, die een  munteenheid verschillend van de euro gebruiken, aangemoedigd worden om over te schakelen naar de  euro en dat dit proces versneld wordt. 

Nadat deze clausules waren opgesteld gingen de leerlingen contact leggen met de andere regio's om te  overleggen over deze clausules. Nadat dit allemaal gelukt was zijn de resoluties opgesteld met de  commissies. Toen dit allemaal klaar was zijn de leerlingen in hun toebedeelde land gaan zitten en hebben  ze een landenoverleg gehad om te bespreken over welke resoluties de landen voor en tegen gingen  stemmen. Daarna was het tijd voor de afsluitende plenaire zitting. Tijdens deze zitting gingen de  verschillende regio's voor de laatste keer met elkaar overleggen en stemmen over welke resoluties ze  het eens waren of juist niet eens waren. Het was een drukke maar super leuke week! Tussen de  vergaderingen door hebben we nieuwe banden gesmeed, die niet meer weggaan. Elise van Sighem, MEP-journalist

Meer nieuwsberichten

Klik hieronder op het bericht om verder te lezen.

Aanmelden Brugklas - Geen Loting

29 maart 2024

Aanmelden brugklas

7 maart 2024

Die Gedanken sind frei!

23 januari 2024

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Van maandag tot en met vrijdag kun je ons bellen op 076-5810450 of mail ons op secretariaat@newmancollege.nl.