Starten op het Newmancollege

Welkom op het Newmancollege. Leuk dat je voor onze school gekozen hebt. 

Om goed te kunnen starten bij ons op school is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Daarom vind je op dit gedeelte van de website informatie over een goede start. Welke spullen heb je nodig en waar kun je wat halen.

3,2,1...START!

Informatieboekje

Op woensdagmiddag 6 juli heb je kennis gemaakt met je nieuwe klas en je mentor. Je hebt ook flink wat informatie gehoord. Ook zijn je ouder(s)/verzorger(s) naar de informatieavond geweest. De belangrijkste zaken hebben we in het informatieboekje vastgelegd.

KLIK HIER om het informatieboekje te lezen of uit te printen.

Presentatie informatieavond

De presentatie van de informatieavond vindt u hier:

- informatieavond 5 & 6 juli

- informatieavond 20 en 21 september

- ondersteuningsteam

Schoolboeken

Schoolboeken bestel je 'gratis' bij Van Dijk.

KLIK HIER om de digitale bestelbrief te lezen. Kijk ook eens naar de filmpjes om te zien hoe je boeken eenvoudig kan bestellen.
Unieke inlog kwijt of niet ontvangen? Mail naar secretariaat@newmancollege.nl.

KLIK HIER voor startmateriaal van boeken die nog niet geleverd zijn.

 

Snel naar www.vandijk.nl

Chromebook bestellen

Bij ons op school maken alle leerlingen gebruik van een device. Vaak is dit een Chromebook. Het Chromebook kun je via school bestellen bij The Rent Company. Je kan een Chromebook huren of kopen. 

KLIK HIER om de voordelen van aanschaf via school te lezen.

KLIK HIER om de bestelflyer te zien.
Unieke kortingscode kwijt? Mail naar secretariaat@newmancollege.nl

 

Snel naar www.easy4u.nl

Gymkleding

Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 dragen in de gymles het Newman-tenue: korte of lange lichtblauwe sportbroek en donkerblauw shirt met Newman-logo. Daarnaast dragen zij in de binnenles goede sportschoenen met een niet-afgevende schone zool. In de buitenles geeft de gymsectie i.v.m. de veiligheid de voorkeur aan een stevige sportschoen met profielzolen.

Het Newmancollege sporttenue is aan te schaffen via onze leverancier BredaPrint in Breda. BredaPrint is hofleverancier voor (middelbare) scholen in Breda. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst is door uw zoon/dochter doorgegeven welke maat hij/zij wil bestellen.

 • Sportpolo 100% polyester in de kleur van navy (€17,50)
 • Korte sportbroek in de kleur kobalt (€12,50)
 • En/óf Lange sportbroek in kleur zwart (€17,50)

In de winkel kan sportkleding gepast worden en kan de bestelling aangepast worden.

De afhaalmomenten voor de bestelde sportkleding zijn:

 • vrijdag 29 juli tussen 1400 en 1730 uur
 • zaterdag 30 juli tussen 0900 en 1200 uur
 • vrijdag 12 augustus tussen 1400 en 1730 uur
 • zaterdag 13 augustus tussen 0900 en 1200 uur
 • vrijdag 26 augustus tussen 1400 en 1730 uur
 • zaterdag 27 augustus tussen 0900 en 1200 uur
 • vrijdag 02 september tussen 1400 en 1730 uur
 • zaterdag 10 september tussen 0900 en 1200 uur

Het bedrag mag contant (gepast) of per pin voldaan worden bij afhalen. Afhalen van de sportkleding kan op het volgende adres: Aardenhoek 10, 4817 NE Breda, 076 560 19 65, info@bredaprint.nl

Beschikbare maten gymkleding:

- heren- en damesmaten: XS - S - M - L - XL

- Kleine maten: 140/152 en 164

Wij adviseren om ‘op de groei’ aan te schaffen. Er is gelegenheid om te passen. Op www.bredaprint.nl zal eventueel aanvullende info worden verstrekt, het is raadzaam om voor het langskomen hier even te kijken.

Snel naar www.bredaprint.nl

Tekenpakket (optioneel)

Geen zin om het klein materiaal los te kopen? Kwaliteit voor weinig geld? DEVA biedt de mogelijkheid om een pakket aan te schaffen voor o.a. design & mutlimedia. 
De volgende materialen zitten in het pakket: M+R geodriehoek, schoolpasser 55035, BIC pen crystal blauw, grafietpotloden HB en 3B, Olifant potloodgum, metalen puntenslijper, 2 zwarte fineliners staedtler 0.4, 5 snelhechters, 5 schriften A4 gelinieerd 80blz., pritt stift 22gr., blik Bruynzeel kleurpotloden 12 stuks, rol crystal clear plakband 15mmx10mtr., RVS softgripschaar 13cm, Bruynzeel viltstiften etui 10st., waterverfpenseel 742 nr.3 en nr.6.

KLIK HIER om te lezen hoe het pakket besteld kan worden.

Snel naar www.deva.nl

Povolio

Je gaat naar een nieuwe school. Een bijzondere stap. Voor je nieuwe mentor is het prettig om alvast wat meer van je te weten. Daarom vragen we alle leerlingen om het POVOLIO in te vullen. Dit kan op de website van POVOLIO. Lever je POVOLIO digitaal of op papier in bij je mentor. Als je kiest voor digitaal, mail het POVOLIO naar povolio@newmancollege.nl en zet in het onderwerp je naam en de klascode.

Snel naar www.povolio.nl

Magister

Tijdens de informatieavond in september ontvangt u de inloggegevens van Magister. Heeft u al een zoon/dochter op onze school? Dan ontvangt u geen nieuwe inloggegevens. KLIK HIER voor een korte handleiding.

   

Snel naar Magister

Stichting Leergeld en Jeugd Sport- en Cultuurfonds

Stichting Leergeld Breda is er voor gezinnen met onvoldoende financiële mogelijkheden. Zij proberen te voorkomen dat kinderen zich onvoldoende kunnen ontwikkelen of terechtkomen in een sociaal isolement. De stichting vindt dat  “alle kinderen mogen meedoen met normale schoolse en buitenschoolse activiteiten”; juist ook de kinderen van gezinnen waar onvoldoende financiële middelen zijn. Zij werken nauw samen met het Jeugd Sport- en Cultuurfonds en Gemeente Breda. 

Meer informatie vindt u op https://www.leergeld.nl/breda/

0653761317

Huiswerkbegeleiding DeBijlesStudent

Huiswerkbegeleiding nodig? DeBijlesStudent biedt huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het Newmancollege aansluitend aan de schooldag.

Ga naar DeBijlesStudent

Vragen?

Neem contact met ons op.

Voor vragen kun je terecht bij de afdelingsleider brugklas. Je kan bellen op 076-5810450 of mail naar bkoevoets@newmancollege.nl