Stage op het Newmancollege

Je volgt een opleiding tot docent en je zoekt een stageplaats? Wil je meer weten over stage lopen op het Newmancollege? Dan ben je hier op de juiste pagina!

Lees hier alles over stage lopen op onze school en de Brabantse OpleidingsSchool (BOS) waar het Newmancollege deel van uitmaakt.

Stage lopen op onze school

Per jaar hebben we gemiddeld zo’n dertig stagiaires die intensief met elkaar samenwerken. We hebben een rijke traditie op het gebied van collegiale coaching tussen stagiaires onderling. Tevens word je gekoppeld aan een ervaren werkplekbegeleider die jouw ontwikkeling nauwlettend volgt en daar actief aan bijdraagt.

Samen met je collega-stagiaires en de werkplekbegeleiders zorgt de schoolopleider voor een stevig vangnet. We creëren samen een veilige leeromgeving voor jou als aspirant-docent waarin jij je identiteit als docent kunt ontdekken, successen kunt beleven maar ook veilig fouten mag maken.

Vanuit het verleden hebben we een goede samenwerking opgebouwd met diverse lerarenopleidingen, zowel op het HBO als het WO. Omdat ons onderwijs op een kwalitatief hoog niveau ligt, bieden wij ook graag ruimte aan studenten van eerstegraads docentenopleidingen/universiteiten. Het Newmancollege heeft een technasiumafdeling; vandaar dat wij ook voor studenten van de TU/Delft en TU/Eindhoven een interessante leeromgeving bieden.

Het Newmancollege is onderdeel van de Brabantse OpleidingsSchool. Dit vernieuwende project is een partnerschap van 17 Brabantse scholen voor voortgezet onderwijs en HBO-WO instellingen. Wil je meer weten over deze samenwerking? Kijk dan hier! 

Instituutsopleider

Vanwege het grote aantal FLOT-studenten dat we begeleiden is er ook een vaste instituutsopleider aan onze school verbonden die de studenten vanuit FLOT begeleidt en beoordeelt. Dit is mevrouw Terzi van Steenberge (t.vansteenberge@fontys.nl).

Wil je bij ons stage komen lopen?

Stuur dan je sollicitatiemail naar onze schoolopleider en voeg een uitgebreid CV toe. Onze schoolopleider is mevrouw Cindy Bosma-Huijsmans (cbosma@newmancollege.nl).

Wanneer we een geschikte stageplaats hebben, nodigen we je uit voor een gesprek met de schoolopleider. Aansluitend is er een gesprek met je mogelijke werkplekbegeleider. De schoolopleider en de werkplekbegeleider bepalen samen of je aangenomen wordt voor een stageplaats op onze school.

Let op: Informeer altijd bij je opleiding of het de bedoeling is dat je zelf een stageplek zoekt. Afhankelijk van het instituut waar je studeert en het stageniveau kan sprake zijn van een plaatsingsbeleid waarbij het stagebureau van het instituut, niet de student zelf, de plaatsing in overleg met de (opleidings)school regelt. Er vindt vervolgens wel altijd een matchingsgesprek op school plaats.

Brabantse opleidingsschool

Stage lopen op onze school?

Wil je solliciteren naar een stageplaats? Stuur dan een mail naar:

Cindy Bosma (cbosma@newmancollege.nl)
Voeg bij je mail een uitgebreid CV.