Stage op het Newmancollege

Je volgt een opleiding tot docent en je zoekt een stageplaats? Wil je meer weten over een stage lopen op het Newmancollege?

Dan ben je hier op de juiste pagina! Lees alles over stage lopen op onze school en het project Brabants Opleidingsschool.

Stage lopen op onze school

Per jaar hebben we gemiddeld zo’n 30 stagiaires die met elkaar een hechte groep vormen, waarbij ze allen de taak hebben om een bijdrage te leveren aan het onderlinge ‘vangnet’. We hebben inmiddels traditie op het gebied van collegiale coaching tussen stagaires onderling. Stagiaires bevinden zich namelijk zelf in een vergelijkbare situatie; hierdoor kun je met en van elkaar leren.

Mocht het eens ‘zwaar’ voor je zijn of weet je niet hoe je een klas of leerling zou kunnen aanpakken dan sta je nooit alleen! Je observeert de lessen van je collega-stagair, je maakt een verslag en je bespreekt dit samen.

Naast dit vangnet van de stagiaire-groep beschikt het Newman ook over een gecertificeerde opleidingsdocent/School Practicum Docenten. Vanuit het verleden hebben we een goede samenwerking opgebouwd met diverse lerarenopleidingen zowel HBO als WO. Omdat ons onderwijs op een kwalitatief hoog niveau ligt, bieden wij ook graag ruimte aan studenten van 1e-graads docentenopleidingen/universiteiten.

Fontys contact docent

Het Newmancollege heeft een technasiumafdeling; vandaar dat wij voor studenten van de TU/Delft en TU/Eindhoven een interessante leeromgeving bieden. Aangezien het Newmancollege behoorlijk wat stagiaires plaatst, beschikken we over een vaste Fontys Contact Docent:

Dhr. Anthony Paijmans a.paijmans@fontys.nl.

Stageplaats op het Newmancollege?

Mocht je een een stageplaats op het Newman willen hebben, dan mail je naar de opleidingsdocent:

Dhr. John van Aard jvanaard@newmancollege.nl. Voeg bij je mail een uitgebreid CV.

Wanneer we een geschikte stageplaats hebben dan word je uitgenodigd voor een gesprek met de opleidingsdocent. Tijdens dit gesprek worden alle zaken die van invloed zijn op je stage besproken. Aansluitend is er een gesprek met je mogelijke School Practicum Docent om te bepalen of er sprake is van een goede ‘klik’. Indien alle partijen het met elkaar eens zijn, heb je een stageplaats.

Het Newmancollege is onderdeel van de Brabantse Opleidingsschool

In de BOS werken Brabantse scholen voor voortgezet onderwijs en HBO-WO instellingen samen aan het opleiden van leraren. Een stageplaats op een BOS-school is een prima manier om tot leraar opgeleid te worden.

Brabantse opleidingsschool

Stage lopen op onze school?

Mocht je een een stageplaats op het Newman willen hebben, dan mail je naar de opleidingsdocent:

Dhr. John van Aard jvanaard@newmancollege.nl.
Voeg bij je mail een uitgebreid CV.