Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor het Newmancollege? Kies je voor de reguliere stroom of het technasium?

Hieronder lees je alles over onze aannamecriteria voor mavo, havo, vwo en technasium. Ook vind je een link naar de aanmeldformulieren die je nodig hebt om je aanmelding compleet te maken. Aanmelden kan op de Centrale Aanmeldavonden op 7 en 8 maart 2023. 

Aanmeldcriteria

Is het spannend of je op het Newman toegelaten kunt worden? Luister vooral goed naar het advies van je leraar, want dat doen wij ook. Wij gaan over je inschrijving praten met je meneer of je juf.

AANNAMECRITERIA NEWMANCOLLEGE 2022-2023

  1. Het diploma perspectief is minimaal mavo (vmbo-tl).
  2. Het plaatsingsadvies is minimaal mavo (vmbo-tl) waarbij er rekening mee moet worden gehouden dat de leerling geplaatst wordt in een dakpanconstructie op minimaal mavo/havo niveau.
  3. Indien de aangeleverde gegevens vanuit het primair onderwijs reden geven tot twijfel, volgt een aanvullend intelligentieonderzoek. Indien het onderzoek aangeeft dat het IQ minimaal 100 is wordt de leerling alsnog geplaatst, tenzij het verschil tussen verbale en performale intelligentie groter is dan of gelijk aan 12.
  4. Indien er sprake is van een specifieke hulpvraag wordt door de aannamecommissie onderzocht of de school op basis van het ondersteuningsprofiel in staat mag worden geacht aan de ondersteuningsvraag te voldoen. Indien dat niet het geval is, zal de betreffende leerling worden afgewezen.
Aanmeldingsformulieren

AANMELDING TECHNASIUM BRUGKLAS
Leerlingen die zich aanmelden voor het technasium hebben minimaal een onverdeeld havo-advies. Een plaatsingsadvies mavo/havo is dus niet voldoende. Daarnaast vragen wij een positief advies van de groepsleerkracht. Het advies voor technasium wordt via een extra formulier aangegeven. Belangrijk voor plaatsing op het technasium zijn de volgende eigenschappen: motivatie, creativiteit, nieuwsgierigheid, leergierigheid en de vaardigheid goed samen te kunnen werken in kleine groepjes.

Klik op de link om meer te weten te komen over ons technasium.

Wat is technasium?

Overaanmelding

Het Newmancollege is een middelgrote school. Omdat we zeker niet te groot willen worden, geldt voor de brugklas een instroombeperking en in die gedachte staan wij niet alleen. Alle scholen in Breda die niet verder willen of kunnen groeien hebben samen heldere afspraken gemaakt over wat te doen bij een mogelijke overaanmelding voor de brugklas. Lees hierover verder op www.vobreda.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Voor al je vragen over de school en hoe je kan aanmelden neem je contact op met dhr. Koevoets (afdelingsleider brugklas).