Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor het Newmancollege? Kies je voor de reguliere stroom of het technasium?

Hieronder lees je alles over onze aannamecriteria voor mavo, havo, vwo en technasium. Ook vind je een link naar de aanmeldformulieren die je nodig hebt om je aanmelding compleet te maken. Aanmelden kan op de Centrale Aanmeldavonden op 26 en 27 maart 2024. 

Aanmeldcriteria

Is het spannend of je op het Newman toegelaten kunt worden? Luister vooral goed naar het advies van je leraar, want dat doen wij ook. Wij gaan over je inschrijving praten met je meneer of je juf. 

Aanpassing 2023-2024

De adviezenlijst (DUO waardenlijst) is aangepast. Om die reden neemt het Newmancollege komend schooljaar bij het gebruik van de DUO waardenlijst nieuwe brugklassers met een vmbo gl/tl plaatsingsadvies aan. Om toegelaten te worden tot de mavo van het Newmancollege blijft het diplomaperspectief vmbo tl (mavo) van kracht.

 

AANNAMECRITERIA NEWMANCOLLEGE 2023-2024.

  1. Het diploma perspectief is minimaal mavo (vmbo-tl).
  2. Het plaatsingsadvies is minimaal vmbo-gl/vmbo tl waarbij er rekening mee moet worden gehouden dat de leerling geplaatst wordt in een dakpanconstructie op minimaal mavo/havo niveau.
  3. Indien er sprake is van een specifieke hulpvraag wordt door de aannamecommissie onderzocht of de school op basis van het ondersteuningsprofiel in staat mag worden geacht aan de ondersteuningsvraag te voldoen. Indien dat niet het geval is, zal de betreffende leerling worden afgewezen.
Aanmeldingsformulieren

AANMELDING TECHNASIUM BRUGKLAS
Leerlingen die zich aanmelden voor het technasium hebben minimaal een onverdeeld havo-advies. Een plaatsingsadvies mavo/havo is dus niet voldoende. Daarnaast vragen wij een positief advies van de groepsleerkracht. Het advies voor technasium wordt via een extra formulier aangegeven. Belangrijk voor plaatsing op het technasium zijn de volgende eigenschappen: motivatie, creativiteit, nieuwsgierigheid, leergierigheid en de vaardigheid goed samen te kunnen werken in kleine groepjes.

Klik op de link om meer te weten te komen over ons technasium.

Wat is technasium?

Overaanmelding

Het Newmancollege is een middelgrote school. Omdat we zeker niet te groot willen worden, geldt voor de brugklas een instroombeperking en in die gedachte staan wij niet alleen. Alle scholen in Breda die niet verder willen of kunnen groeien hebben samen heldere afspraken gemaakt over wat te doen bij een mogelijke overaanmelding voor de brugklas. Lees hierover verder op www.vobreda.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Voor al je vragen over de school en hoe je kan aanmelden neem je contact op met dhr. Troost (afdelingsleider brugklas).