Veelgestelde vragen

Waar heb je een vraag over?

Algemene vragen

Over ons onderwijs

Nieuwe leerlingen

Op het Newmancollege

Nieuwe leerlingen

Hoe kan ik me aanmelden voor het Newmancollege?

Op onze website vind je de aanmeldformulieren. In Breda werken we met een centrale aanmeldavond voor groep 8 leerlingen. 

Wat zijn de aannamecriteria?

  1. Het niveau advies is minimaal mavo (vmbo-tl).
  2. Het plaatsingsadvies is minimaal mavo (vmbo-tl) waarbij er rekening mee moet worden gehouden dat de leerling geplaatst wordt in een dakpanconstructie op minimaal mavo/havo niveau.
  3. Indien de aangeleverde gegevens vanuit het primair onderwijs reden geven tot twijfel, volgt een aanvullend intelligentieonderzoek. Indien het onderzoek aangeeft dat het IQ minimaal 100 is wordt de leerling alsnog geplaatst, tenzij het verschil tussen verbale en performale intelligentie groter is dan of gelijk aan 12.
  4. Indien er sprake is van een specifieke hulpvraag wordt door de aannamecommissie onderzocht of de school op basis van het ondersteuningsprofiel in staat mag worden geacht aan de ondersteuningsvraag te voldoen. Indien dat niet het geval is, zal de betreffende leerling worden afgewezen.
  5. In de aannameprocedure wordt rekening gehouden met het maximaal aantal te plaatsen geïndiceerde leerlingen. Dit maximum is gerelateerd aan de landelijke en regionale percentages. De percentages zijn te vinden op Scholen op de kaart.

Hoe meld ik me aan voor het technasium?

Leerlingen die zich aanmelden voor het technasium hebben minimaal een onverdeeld havo-advies. Een plaatsingsadvies mavo/havo is dus niet voldoende. Daarnaast vragen wij een positief advies van de groepsleerkracht. Het advies voor technasium wordt via een extra formulier aangegeven. Belangrijk voor plaatsing op het technasium zijn de volgende eigenschappen: motivatie, creativiteit, nieuwsgierigheid, leergierigheid en de vaardigheid goed samen te kunnen werken in kleine groepjes.

Waar vind ik informatie over de aanmeldprocedure in Breda?

Wil je weten over het aanmelden voor de brugklas en de eventuele loting? Ga naar www.vobreda.nl.

Krijg je veel huiswerk op het Newmancollege?

Ja, je krijgt ook huiswerk op het Newmancollege. Veel? Dat is heel persoonlijk. Als een schoolvak je makkelijk afgaat ben je vaak sneller klaar. Vind je een schoolvak moeilijk? Dan duurt het soms wat langer om je huiswerk af te maken. Op onze school zijn er mogelijkheden voor begeleiding bij het huiswerk maken, bijvoorbeeld huiswerk onder toezicht en Homeworkcollege.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Van maandag tot en met vrijdag kun je ons bellen op 076-5810450 of mail ons op secretariaat@newmancollege.nl.