Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Thema avond 23 januari 2024: Communiceren met pubers, het kan wél!

13 december 2023

Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wilt graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je hier als ouder bij helpen? En waarom zijn deze gedragsnormen zo belangrijk? PlayBack helpt ouders een open gesprek te voeren met eigenzinnige pubers. De ouderavond ‘In Gesprek’ is voor de ouders van alle leerlingen  op dinsdag 23 januari op het Newman College

Een voorbeeldscene: Mees (16) liegt tegen zijn moeder over een logeerpartijtje bij vriend Peter. Volgens Mees is hij de hele nacht bij Peter geweest. Moeder weet echter dat hij bij een meisje heeft gelogeerd. Zij wordt boos en vraagt hem waarom hij liegt. Hij wordt vervolgens boos omdat zij hem ‘blijkbaar niet vertrouwt’. PlayBack vraagt het publiek: wat doet deze moeder volgens jou goed en wat kan beter? Hoe kun je dit gesprek zo voeren dat Mees de volgende keer de waarheid vertelt?    

In gesprek
Het professionele acteursteam van PlayBack gaat, aan de hand van herkenbare scènes aan de keukentafel, in gesprek met het publiek. Zowel verschillende opvoedstijlen en theorieën  als algemene gesprekstechnieken komen in het spel aan bod. PlayBack geeft tips hoe je op een gelijkwaardige, maar wel begeleidende manier met je kind in gesprek gaat. Waarbij er vaak ook genoeg te lachen valt.

Over PlayBack 
PlayBack speelt jaarlijks 800 voorstellingen voor meer dan 45.000 jongeren, ouders en docenten. PlayBack maakt interactief en herkenbaar theater over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk. PlayBack maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’: een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind. 


Bekijk ook de trailer van de PlayBack ouderavonden.

Meer nieuwsberichten

Klik hieronder op het bericht om verder te lezen.

Save the date!

5 juli 2024

Uitslag na tijdvak 2!

3 juli 2024

Feest!

13 juni 2024

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Van maandag tot en met vrijdag kun je ons bellen op 076-5810450 of mail ons op secretariaat@newmancollege.nl.