Notice:<i>Undefined index: cImage_alt</i><br />

Drie weken lang SummerviBes-events in Breda

8 juli 2021

Drie weken lang SummerviBes-events in Breda

Check het programma vanaf 1 juli

 

Van 2 augustus tot en met 20 augustus staat SummerviBes Breda deze zomer weer boordevol leuke activiteiten voor iedereen van 6 tot en met 18 jaar. Kinderen en jongeren die niet op vakantie gaan vanwege corona kunnen met SummerviBes genieten van zo’n 130 gratis activiteiten verspreid over de wijken in de stad op het gebied van sport, cultuur, creativiteit en muziek. Het programma staat vanaf 1 juli online en is samengesteld met jongeren en de maatschappelijke partners Breda Actief, Surplus, Grote broer/zus en Nieuwe Veste.

 

Marianne de Bie, wethouder jeugd: “Met SummerviBes hebben we ook deze zomer weer een mooi programma voor kinderen en jongeren. Beleven en plezier maken, daar staat SummerviBes voor. En ik hoop dat er ook dit jaar weer heel veel kinderen en jongeren mee gaan doen. Gelukkig kan er ook weer veel meer samen dankzij de versoepelingen van de corona-maatregelen. SummerviBes heeft een verrassend en leuk programma klaar waar de afgelopen weken heel hard aan is gewerkt door veel mensen. En met de ervaringen van vorig jaar erbij wordt  er nog meer tegemoet gekomen aan de wensen van de jeugd.  Fijn dat we dit samen weer voor elkaar hebben gekregen. Geniet van SummerviBes Breda in de stad en in je wijk.”

 

SummerviBes Breda

Voor de tweede zomer is SummerviBes weer in de stad en in de verschillende wijken te vinden met  allerlei activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Met de ervaring van vorig jaar is er dit jaar gekozen voor een compacter programma en zijn er meer activiteiten gecombineerd. Vernieuwende activiteiten zijn onder andere de Urban Sportdag met hiphop en graffiti-workshops, een voetbaltoernooi op een beachveld bij het Chassé, workshops met kunstenaars in het Stedelijk Museum, een dance-battle, VR-, console- en boardgames. Kortom sporten, chillen, muziek maken of creatief zijn, het kan allemaal. Er zijn gratis activiteiten voor alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar en voor jongeren van 13 t/m 18 jaar.

 

Breda Buiten

Naast SummerviBes is er dit jaar ook een zomerprogrammering van Breda Buiten, met nog meer (culturele) activiteiten voor met name (jong-)volwassenen. Het programma loopt tot eind september 2021. Breda Buiten biedt ook de gelegenheid om zelf een tof initiatief in te brengen wat past bij de zomerprogrammering. De organisatie kan het initiatief versterken en verbinden aan andere activiteiten in de stad.

 

Op www.summervibesbreda.nl staat een totaalprogramma met meer informatie over de activiteiten.. Bijvoorbeeld waar rekening mee gehouden moet worden, waar hulp bij geboden wordt en waar je je aan kunt melden voor een activiteit..

Op www.bredabuiten.nl staat het culturele programma voor de hele zomer en kunnen nieuwe initiatieven aangemeld worden.

 

Breda, 1 juli 2021

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van de gemeente Breda, tel.nr. (076) 5293015.

Meer nieuwsberichten

Klik hieronder op het bericht om verder te lezen.

Aanmelden Brugklas - Geen Loting

29 maart 2024

Aanmelden brugklas

7 maart 2024

Die Gedanken sind frei!

23 januari 2024

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Van maandag tot en met vrijdag kun je ons bellen op 076-5810450 of mail ons op secretariaat@newmancollege.nl.